Kurt Sagen Jazz Kvartett hadde sin første konsert i februar 2017. Det var på Thon Hotel i Ålesund i regi av Jazzsirkelen. Konserten ble en suksess, og jazzkafeen trakk fullt hus denne lørdagen.

 

Dette er et jazzband som har god gammel swingjazz og latinjazz på repertoaret. Melodiene er med hensikt valgt for at folk som har levd en stund skal føle at de er på hjemmebane, og at godfoten automatisk henger med. Det eneste som er nytt blir derfor sounden og måten bandet arrangerer låtene på.

 

Som mange andre band, så har også dette bandet forbilder som de henter inspirasjon og ideer fra. Her kan nevnes den verdenskjente trekkspilleren «Art Van Damme «og vår Lokale helt «Rangwald Weddegjerde» som døde alt for tidelig. «Kurt Sagen Kvartett» har samme instrument-besetning som Weddegjerdes kvartett på 80 tallet hadde. Sagen har prøver å gjenskape noe av sounden til Weddegjerde og Art Van Damme med denne kvartetten.

 

Gitarist Kurt Sagen har valgt fra øverste hylle i det lokale jazzmiljøet da han fikk

med seg Einar Longva på trekkspill, Svein Hunnes på kontrabass og Carlos Alberici på trommer.

 

Og repertoaret vil som sagt være dominert av eviggrønne melodier fra swingjazzepoken, og med høg gjenkjennelses-faktor for folk flest.