top of page

Jonas Rønning

For mange er Jonas kjent som megafonmannen, og ikke helt uten grunn. Med sin faste følgesvenn på scenen har fått det norske folk til å ramle av stolene i en årrekke. Den erfarne komikeren er etter 15 år fremdeles en publikumsfavoritt!

 

Jonas slo igjennom som stand up-komiker med showet “Stand Up & Go” i 1997, og er en av landets mest habile og ettertraktede komikere. Jonas reiser land og strand rundt med sine show og er også en mye bruk konferansier. For mange er han kjent som Megafonmannen, Han har vunnet “Stå Opp-prisen”og har vært nominert til både Gullruten og Komiprisen. Jonas var med å starte NRK P3, og har medvirket som skuespiller i film, teater og flere TV-serier, samt gjestet flere TV-programmer. Han har til og med underholdt med kongen i salen.

 

Jonas har gjort en rekke show og turner. Alene, men også sammen med gode kollegaer som Øyvind Loven, Pernille Sørensen Åsleik Engmark bare for å nevene noen. Sammen med Hønefoss komi-kollega  Morten Grøtnes hadde han suksess med “Julelatter” på Latter i Oslo høsten 2012. Sammen med har de «Et Fønni show» spekket med gale figurer , musikk og parodier.  I 2013 kom Jonas ut med sin første bok skrevet sammen med Fredrik Steen, “Skalla – for de uten kam”.

Teatersessongen 2014/15 hadde Jonas rollen som boksetreneren  «Geroge» til Billy i storoppsetningen av “Billy Elliot” på Folketeatret i Oslo.som ble sett av over 70 000 publikummere. Jonas er også ikke minst hovedmannen bak landets største sommerrevy «Hønefossrevyen» som hver sommer siden år 2000 har «vasset" i trening kast 5 og 6. Herfra har Jonas utviklet mange av side morsomme karakterer og parodier bl.a.  på Kongen, Kim Jung-Un og Bjørn Kjos. Disse og flere  tar Jonas ofte med seg ut på oppdrag.  Med Jonas Blir det alltid en gøy kveld.

 

Litt om hva Pressen har sagt om Jonas:

 

«Jonas Rønning er om mulig enda morsommere som revyskuespiller som det han er Standup Komiker»

  Mona Levin, Aftenposten

«Jonas har guddommelig komisk timing»  Andreas Disen Nrk P1

«Hysterisk morsom og genial» Yngve Kvistad VG

 

https://www.youtube.com/watch?v=8Q-uaEEtlyk&feature=player_embedded

bottom of page