top of page
JPEG_1301454951.jpg

Gil Edwards

Gil Edwards er født og oppvokst i Medford, Oregon. Mens han spilte i Seattle møtte han noen norske musikere som førte til at han kom til Norge, for å prøve lykken. Nå har han jobbet og turnert i Norge siden 1983. I 1981 ankommer han Skandinavia, og ble ansatt som Marius Müller's bass gitarist.I 1983 ble han tilbudt en jobb i husbandet på Sardine's på Oslo, Norges hot spots. I denne kapasiteten møtte han og lekte med kremen av den norske musikkverden. Men hjemlengselen til blues tok ham tilbake til Seattle og Oregon for et par år.

Ved retur prøvde han lykken på den akustisk gitar og begynte som en omreisende trubadur over hele Norge, Sverige og Danmark. Han har alltid vært en låtskriver, og det varte ikke lenge før han fant noen partnere til å skrive med. I 1999 ga han ut sitt første album,som solgte rundt 10 000 eksemplarer i Norge og 3000 i Danmark. En grei start for en god gammel gutt fra Oregon. Senere i 2004 recorde han sin andre album Mayday.

 

Det har vært litt stille fra Gil sin side de siste årene, Men nå pausen er over!

 

Han har blitt valgt som ambassadør for indiske Motorcyckles i Norge og Sverige. Dette er en stor oppertunity for en mann som alltid har hatt en forkjærlighet for alle ting på to hjul (med en amerikansk V Twin Engine).

 

«Jeg begynte å jobbe mer og mer som låtskriver fordi jeg følte behov for å lage musikk som jeg følte meg bra med. Det har vært, i løpet av de siste årene en søken tomhet som har kommet over musikkscenen. Det virker som flere og flere kunstnere er opprettet eller utformet hvis du vil. Det er ikke hva kunst og spesielt musikk handler om. I den tiden jeg har brukt som soloartist har jeg funnet ut at det er mange mennesker der ute som fortsatt er interessert i ekte musikk jeg mener den type musikk som kommer fra sjelen og hjertet, dvs hva slags musikk jeg vokste opp med og hva slags musikk jeg ønsker å formidle til mine følgere».

 

Med resterende tro mot sine tradisjonelle røtter, skyver Gil Edwards boundries med uncompromizing tekster og modig gitarlyd. Gil's evne til å fange unnvikende følelser og opplevelser i hans sanger har alltid satt ham fra hverandre som en artist. Hans alvorlig emotive stemme mot søtere varmere vokalharmonier gir sangene hans en subtil form for makt. Ikke gå glipp av sjansen til å oppleve Gil Edwards.

bottom of page