top of page

Geir Rønning

Geir Rønning er født og oppvokst i Ålesund. Han var tidlig en type det var lett å legge merke til. Med sitt enorme fotballtalent ble han fort pisket opp mot uante høyder i lille Ålesund han kom så langt til å spille på Ålesunds A lag i 1 divisjon, før musikkinteressen sendte ham ut i artistlivet. Han var vokalist i et av sunnmøres mest populære band "Haft Band" i flere år og ble nr. 2 i norgesmesterskapet i rock i 1983 med dette bandet.

 

Etter en stund satte han kursen mot utlandet og nye oppgaver. Geir reiste til Sverige og bosatte seg der han arbeidet målbevisst for å leve av musikken og gjorde etter hvert stor suksess også der. Han gav ut sin første norske plate “Første Gang” etter en enorm grand prix suksess i Norge med hitlåta  "uten dè". Hans første CD på engelsk “Ready for the Ride” ble gitt ut 2005 da Geir vant finske Grand Prix med sangen “Why”. Tittelsporet “Ready for the Ride” ble den store hitten på den plata. Han har senere flyttet til Finland hvor han nå bor, og har sin base for sine turneer rundt om i Norden.

 

I 2008 ga han ut sin andre norske CD “Bare du som vet” og høstet fremgang igjen på norsk radio med låtene fra skiva. Han fikk stor fremgang i svenske Idol, Nordens største versjon av programmet og ble en av de offisielle Idolene i 2010 . I 2016 ga han ut sitt første svenske album, “Längtan”. Han fremfører sanger på engelsk, norsk og svensk uten problem. Geir er velsignet med en enorm stemmeprakt og en utstråling andre bare kan drømme om. I tillegg er han en kløpper på gitar og en meget hyggelig og lett omgjengelig person.


Gå ikke glipp av Geir Rønning, en opplevelse!

bottom of page