top of page

Arne Benoni

En av Norges mest populære og bereiste countryartister, Arne Benoni, fortsetter å underholde fans verden over. Han har spilt inn plater og opptrådt i USA, inkludert den verdenskjente scenen på Grand Ole Opry i Nashville. Arne har spilt inn 17 album, de fleste i Nashville.

 

Hans innspillinger har hatt suksess på hitlistene i de største bransjemagasinene i USA, Billboard og Cash Box samt mange internasjonale hitlister verden over.

 

Arnes vidtrekkende suksess har resultert i utallige opptredener både hjemme og i utenlandske markeder. Han har blant annet opptrådt tre ganger på den prestisjetunge festivalen på Wembley i London, to konserter under OL på Lillehammer i 1994 (Opry Spetacular sammen med stjerner fra USA), og har deltatt tre ganger på verdens største Skandinaviske Festival, Norsk Høstfest i Minot North Dakota, USA. Arne har også vært ”en hit” på cruiseskip, med turer både i Europa, og i Karibien. Ombord på SS ”Norway” gjorde NRK opptak som siden er vist flere ganger på NRK TV1. Arne var den eneste countryartisten som deltok på dette cruiset.

Arne har vært gjest hos Ralph Emery’s TV show Nashville Now (også sett i deler av Canada og Mexico) på The Nashville Network. Han har vært ”featured guest” flere ganger på The Ernest Tubb Midnight Jamboree i tillegg til mange andre landsdekkende TV og radioshow ”over there”.

 

I løpet av de siste årene har Arne også utvidet turnéplanen til nabolandet Danmark, samt land som Skottland, Tyskland og Sveits.

 

I forbindelse med CD-en ”I’m Coming Home”, utgitt på Universal Music ble det innspilt 3 duetter med Lynn Anderson i tillegg til 6 egenskrevne sanger og bidrag fra Ozzy Osbourne og Magne Furuholmen. Benoni la vekt på å fornye seg vesentlig siden sist han ga ut plate her hjemme.

Duettene på denne platen viser med all tydelighet at Lynn og Arne trivdes i hverandres selskap. I kjølvannet av flere TV og radioshow, inkludert Spellemannprisutdeling, gjorde de en suksessturné i Norge.

 

I 2014 ble Arne invitert til London for å delta i en TV dokumentar på SKY TV. Turen resulterte også i platekontrakt med Engelske H&H Records, og utgivelse av Dobbel CD i 2015. Det ble også gjennomført landsomfattende kulturhusturne med egen oppsetning om Countrymusikkens historie.

 

I 2016 turnerte Arne med Band i Norge fra Nord til sør samt en visitt til Danmark med «Mitt musikalske liv» hvor originallåter fra en lang karriere ble fremført.

 

Fjoråret var i hovedsak viet et samarbeid med kamerat/kollega Ottar Johansen. Det ble CD utgivelse, og to videoer fra denne kom på Europas Top 10 liste.

 

Benoni ga også ut solo CD i samarbeid med Rocade Records. Dette er en hyllest til Wynn Stewart, som betegnes som Bakersfieldcountryens far, og forløperen til artister som: Buck Owens, Merle Haggard og Dwight Yoakam.

 

Nå som før bør Arne Benoni oppleves live On stage, da opplever man med hvilken sjel og nerve han fremfører sin musikk!

bottom of page