top of page

Yankee

Yankee kommer fra Toten-distriktet, og ble startet i 1969. Sommeren 1974 startet orkesteret profesjonelt og har siden hatt ca. 200 spilledager hvert år. Yankee har lagt opp en fleksibel stil, og har i alle år blitt regnet blant eliten av norske cover/danseband. Orkesteret har spilt inn 5 LP-plater, og mange av låtene har gjestet norsktoppen. Yankee har også vært med i mange TV-programmer.

Yankee er et meget allsidig og populært band som gjør jobber på nær sagt alle typer arrangementer, det være seg privat som offentlig. Gruppens vokalist Per Odd Kvernsveen, som er den eneste som er fra originalbesetningen, har alltid med seg meget dyktige musikere. Yankee er et band som virkelig skaper kontakt og liv blant publikum. I årenes løp har orkesteret fostret musikere som har gått videre til store norske og utenlandske prosjekter.


Bl.a. har flere av medlemmene i husbandet til TV-showet "Beat for Beat" og Grease-revyen har spilt i Yankee. Popgruppa "One 2 Many" med verdens-hitten "Downtown" hadde også medlemmer fra Yankee. Siste nytt er at bassisten i Yankee gjennom mange år - Ole Christian Kværnsveen - snart er klar for verdenslansering med Natan East og andre verdensartister som støttespillere.
Yankee har bl.a. turnert i Sveits, Danmark og Sverige, samt at de også har spilt i norsk spillefilm.

bottom of page