Møre Swing Band

Møre Sving Band.jpg

Møre Swing Band er en variant av Kurt Sagen Jazz Kvintett. Besetningen er også den samme, men dette bandet spiller ikke bare jazz. Repertoaret spenner over et variert rytmemønster fra slow, medium, swing, bossa nova og samba til argentinsk tango og musette vals. Heftige swinglåter som «Sweet Georgia Brown» og lavmælte ballader som «The Nearness of you». Dette er stemningsfull «Vintage Jazz» på sitt beste. Bandet har lagt vekt på iørefallende og evig-grønne melodier fra jazzens gullalder.

 

Kurt Sagen som er bandleder og gitarist, har i en årrekke markert seg 

innen jazz og underholdnings-musikk i regionen.

 

Einar Longva som har sine røtter i Brattvåg, spiller ikke bare 

Jazz på trekkspill med lyden av Art Van Damme og Rangvald Weddegjerde.

Han er i sitt ess når han spiller argentinsk tango og fransk musettevals på sitt musette-trekkspill.

 

Sven Bernt Ellingseter fra Fiksdalen trakterer både tenorsaks, altsaks og sopransaks.Vi hører lyden av Bjarne Nærem når han på tenor-saksen framfører «Trubbel» som bossa nova, den varme altsaks-lyden i «Georgia on my mind» eller  «Petite Fleur» på sopran saks.

 

Sveinung Utgård fra Sykkylven spiller stødig og elegant på sin kontrabass.

Han er ikke bare bassist i dette bandet. Han gjør seg også gjeldende som bassist i Blue Horn Jazzband og som leder og bassist i Sykkylven Storband.

 

Miki Campins spiller trommer, han har overtatt plassen etter Carlos Alberici som har hvert fast i bandet siden starten. Miki har Bachelor og Master i perkusjon. Han underviser nå på slagverk i Ålesund. Han gjør seg gjeldende på en rekke framtredende musikk-aktiviteter i regionen. Det er et privilegium å ha han med som fast medlem også i dette bandet.