top of page

Gluntan

Gluntan turnerer fortsatt landet rundt, selv etter 50 år – langs hver en vei.
Hvem husker ikke landeplager som «Langs hver en vei» og ikke minst «La oss
leve for hverandre». Dagens Gluntan-besetning, 50 år etter, har på mange måter
funnet tilbake til røttene – noe de også har blitt hedret for, med blant annet
spellemannpris for jubileumsplata ”Gluntan 50 år”.


Det har vært mange høydepunkter i Gluntan sin lange karriere. Og tiden etter 50-årsjubiléet har heller ikke vært noe unntak i så måte, med spellemannpris – bandets andre, kritikerrost jubileumsplate, og mye hederlig omtale av bandet. Men Gluntan hviler ikke på sine laurbær og turnerer fortsatt landet rundt – langs hver en vei.

 

Slagere på rekke å rad
Når Gluntan går på scenen i dag, er dette som en musikalsk reise gjennom 50 år. De gode
Gluntan-slagerne som alle kjenner så godt, er selvsagt fortsatt med. Sanger med god dansetakt og der allsangfaktoren er høy. Men selv om de gode gamle slagerne blir godt ivaretatt, er det viktig å fornye seg - noe jubileumsplata er et godt eksempel på. Plata er derfor ingen samleplate, men består av elleve helt nye sanger – innspilt i kjent Gluntanstil. Responsen har utelukkende vært positiv. Tilbakemeldingene er rett og slett at dette låter Gluntan. Ekstra hyggelig er det at plateanmeldere har funnet fram den beste sidene av terningen og vært rause med superlativene i sin omtale av plata. Men kanskje mest gledelig, er den entydige positive responsen fra de som har kjøpt plata. Og så kommer man jo ikke utenom at plata ble hedret med spellemannpris. Plata er spilt inn i legendariske Nidaros Studio.


Store som Beatles
Historien om Gluntan startet i 1965 og i årene som fulgte kom en rekke store slagere fra
Trondheimsbandet. Eventyret Gluntan ble større enn noen kunne drømme om. Fra første
plateutgivelse i 1968 og utover på 70-tallet hadde Gluntan et platesalg som var
oppsiktsvekkende. Ja så overveldende at det var kun Elvis Presley og The Beatles sine salgstall som var sammenlignbare i Norge. Blant annet ble Gluntan det første Nordiske bandet som solgte til Platinaplate og første Europeiske band som solgte til Diamantplate
En rekke plater ble gitt ut også i tiårene som fulgte. Slagere fra disse har ligget på lister både i inn- og utland og blant annet resultert i to spellemannpriser.


Gluntan består i dag av Kjell Ivar Eines (vokal) Helge Risnes Nyhus (gitar) Frank Robert Helden (gitar) Endre Fladvad (piano) Dag Kristian Viken (bass) og Geir Viken (trommer).

bottom of page